珠江新城核心区集中供冷中心地面建筑

业主:立信集团
面积:地上一层150平方米
竣工:2009年

Client: Revenco Group
Total space: 150 ㎡
Floors: 1 above ground
Completed in 2009

理念:珠江新城核心区集中供冷中心是响应市政府节能减排政策的重点项目。完成投产后能大大降低核心区的热岛效应,降温2-3℃。冷站建在地下除了节约土地资源,保留大片景观绿地予市民享用,也有效利用江风散热。地面入口建筑以钢结构和预制水泥通花格构筑,通透轻巧,延续了人与自然和谐的环保理念。

Concept: The cooling center of the core area of Zhujiang Xincheng was a key project in response to the energy efficiency and carbon emission reduction policy of the municipal government. The area’s heat island effect would be substantially eased after the completion of the project, with a drop of 2-3℃ in temperature. Building the cooling station underground saved land resources, preserved the greenbelts for the public and worked effectively with winds over the Pearl River for heat dissipation. The entrance to the station features steel and cement structures, light and flexible, another statement of harmony between man and nature.

推荐到豆瓣