鹤山天英生态园

业主:天英实业
面积:1000平方米
层数:地上2层

Client: Tany Industry Development Co,. Ltd.
Total space: 1000 ㎡
Floors: 2 above ground

天英生态园位于鹤山云乡的天然山林和湖泊之中,建筑设计的整体理念围绕如何实现建筑与自然生态的有机融合而展开。通过因应场地变化的丰富标高设计以及不同类型绿化庭院的穿插组织,从建筑遮阳的细节设计到100%的废水回收处理,力求在今后建筑的实际运营过程中,对所处环境自然生态的影响减到最低。
室内设计以原建筑的空间为前提,以原生态为思想,尽量减少硬装修,适当的空间穿插及园林的点辍赋予建筑可持续生长的生命力。

“Home to Clouds” Guesthouse is located amongst the natural woods and rivers in Yunxiang, Heshan. The concept of its design was centered on the integration of architecture and nature through a variety of elevation designs in accordance with different land shapes and diversified courtyard layouts. The design was aimed at minimizing the project’s future impact on natural life, which could be seen from its elaborate sun-shielding design and 100% wastewater recycling and treatment system.
The internal design made use of existing construction spaces, avoided major renovations and, with space rearrangement and moderate adornment, tried to preserve the original flavor and to breathe into it a new and sustainable life.

推荐到豆瓣